Filmstriben

Sådan bruger du Filmstriben

Filmstriben indeholder en bred vifte af spillefilm, kort- og dokumentarfilm for børn, unge og voksne. Filmene udvælges af bibliotekarisk personale ud fra begreberne kvalitet, alsidighed og aktualitet som foreskrevet i biblioteksloven. Filmstriben er et supplement til de kommercielle filmtjenester, ikke en konkurrent. Derfor vil Filmstriben aldrig blive den filmstreamingtjeneste hvor man kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste hvor man kan finde de bedste film, og de film som kan være svære at finde andre steder. Vi prioriterer smalle film, europæiske film og kvalitets film, film der kan give en god oplevelse og film med stof til eftertanke frem for de helt store blockbustere.

Begrænsninger
Du må max se 3 titler om måneden.

Sådan gør du på din pc eller mac

• Find en film, du vil se, og klik på "Se filmen".
  • Log in med cpr-nr. og pinkode på filmstriben.dk. Vælg derefter "Lænestolen"
  • Bekræft, at du vil låne filmen og du er klar.

Teknisk

Dette skal du have for at se film i Filmstriben:1. Netadgang og 2. Brugernummer (cpr. nummer) og en pinkode fra dit lokale bibliotek

For at få fuldt udbytte af Filmstriben skal du have en dansk internetforbindelse med en båndbredde på minimum 10.000 kb/s, men vi anbefaler en større båndbredde af hensyn til billedkvaliteten. Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse på IT-borger.dk

Filmene på Filmstriben er clearet til visning i Danmark, så der er kun adgang til at se filmene fra danske IP-adresser. Filmene er til visning til privat brug. Ved film til brug i undervisning henviser vi til Filmcentralen.dk/undervisning.

Filmstriben kan ses på alle browsere og med Chromecast

Se filmstriben.dk på Chrome, Firefox, Edge eller Safari. Samtidig er det blevet muligt at bruge Chromecast til at sende filmen fra en pc, Mac eller Android-enhed op på fjernsynsskærmen.

Brugere med iOS-app skal opdatere den, for at den virker sammen med den opgraderede teknik på Filmstriben.

Gå til filmstriben.dk her

Yderligere hjælp til Filmstriben