Nyborg Bibliotek
5800 Nyborg
For børn
Børn

Weekendsjov: Lav dit eget bogejermærke til dine bøger

29.03.20
Førhen var det meget brugt at få specialdesignet bogejermærker (kaldet Ex Libris) til at sætte i sine bøger. Nu kan du komme til weekendsjov og lave dit helt eget bogejermærke.

Når du har tegnet dit bogejermærke, sørger vi for at få det overført til et ark med 12 identiske bogejermærker, som du kan klistre ind i dine bøger.

Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Bogejermærker - Ex Libris

Ex Libris er et bogejermærke, som sætters ind på første side i bogen, så man kan se, hvem der ejer den. Normalt vil der stå "Ex Libris" efterfulgt af ejerens navn. Hvis ejeren f.eks. hedder Anders, betydder det "Fra Anders' bøger".

Betegnelsen opstod i Tyskland helt tilbage i 1400-tallet, og mærkerne har ofte været så flotte og specielle, at de siden 1880'erne har været et samlerobjekt.

På Nyborg Bibliotek plejede vi også at have Ex Libris-mærker i vores bøger og du kan se Nyborg Biblioteks Ex Libris, som er specialdesignet af H.J. Wegner, samt mange andre, hvis du kigger forbi til weekendsjov den 29. marts.

Weekendsjov

Hver weekend i perioden oktober-marts har vi weekendsjov for børn og deres voksne.

Weekendsjov kan både bestå af kreative aktiviteter, læring og underholdning, og hver måned har vi en ny aktivitet, som kører måneden ud.

Bemærk, at dette er den sidste søndag med søndagsåbent og weekendsjov i denne omgang.

Søndagsåbent og weekendsjov er tilbage fra søndag 4. oktober.