Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Nyborg Gymnasium
Skolebakken 13
5800 Nyborg
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag

Forelæsning: Dybhavet – nyt fra en ukendt verden

03.11.20
Dyk med denne forelæsning dybt ned under havets overflade til en verden fuld af Jordens største mysterier – en ufremkommelig verden i slowmotion, som det kun er muligt for os mennesker at besøge og studere i takt med, at vi udvikler ny robotter og tekno-logier.

Dybhavet dækker mere end halvdelen af Jordens areal og det meste er stadig uudforsket. Nu kan du blive indvilget i den nyeste forskning på området, når biogeokemikerne Ronnie N. Glud og Bo Barker Jørgensen fortæller om, hvordan nogle af de dybeste dele af oceanerne på 6 il 11 kilometers dybde har vist sig at være ”oaser” for livet i dybhavet. Her er omsætningen af organisk materiale høj og man opdager hele tiden ukendte organismer tilpasset det ekstreme tryk. Ved hjælp af avance-rede robotter med videnskabeligt udstyr, der kan operere under det ekstreme tryk, er forskerne nu ved at aflure dybhavets hemmelighe-der.

Tilmelding

Da der er et begrænset antal pladser, skal du tilmelde dig. 

Tilmelding sker på mail til mhm@nyborg-gym.dk

Kom til livestreamede forelæsninger 

Denne forelæsning er en del af foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab”, som du her i efteråret kan se live fra Aarhus Univer-sitet sammen med Nyborg Gymnasium og Nyborg Bibliotek. Til fore-læsningerne kan du blive klogere på satellitter, tang, dybhavet, øl, menneskets tilblivelse og Grønlands indlandsis. Forelæsningerne vises på Nyborg Gymnasium.

Læs mere via dette link (åbner internt indhold)!