Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Nyborg Gymnasium
Skolebakken 13
5800 Nyborg
Arrangører
Target
For voksne
Foredrag

Forelæsning: Tang

27.10.20
Med det stigende behov for flere bæredygtige ressourcer på Jor-den, er der kommet et øget fokus på tang og dets mange fantasti-ske egenskaber. Til denne forelæsning kan du blive klogere på hvorfor, tang er værd at forske i.

Marinbiolog Anette Bruhn vil bl.a. fortælle om, hvordan de mange for-skellige former for tang er med til at holde både havmiljøet og klimaet i balance, hvordan vi mennesker har udnyttet tangeplanternes mange egenskaber lige siden tidernes morgen og hvordan forskere over hele verden i øjeblikket er ved at forske i nye anvendelser af tang til formål som bioenergi, plastik, tekstiler og medicin. Hør også om de særpræ-gede måder tang formerer sig på, hvordan man dyrker tang og om de bæredygtige løsninger, tang kan bidrage med i fremtiden. 

Tilmelding

Da der er et begrænset antal pladser, skal du tilmelde dig. 

Tilmelding sker på mail til mhm@nyborg-gym.dk

Kom til livestreamede forelæsninger 

Denne forelæsning er en del af foredragsserien ”Offentlige foredrag i Naturvidenskab”, som du her i efteråret kan se live fra Aarhus Univer-sitet sammen med Nyborg Gymnasium og Nyborg Bibliotek. Til fore-læsningerne kan du blive klogere på satellitter, tang, dybhavet, øl, menneskets tilblivelse og Grønlands indlandsis. Forelæsningerne vises på Nyborg Gymnasium.

Læs mere via dette link (åbner internt indhold)!