Skab Læselyst!

Læsning stimulerer barnets fantasi og sproglige udvikling, og undersøgelser viser, at læsning er med til at styrke barnets forestillingsevne, empati og evnen til koncentration og fordybelse, hvilket kan komme dem til gavn senere i livet. Derfor er det et vigtigt fokusområde for os som bibliotek, at skabe læselyst hos børn og unge.

Læselysten kan stimuleres og igangsættes helt fra børnene er spæde med pegebøger og billedbøger, hvor barnets fantasi sættes i sving og barnets sprog udvikles med nye ord og begreber. Når de bliver ældre, kan I fortsætte med de lidt tykkere højtlæsningsbøger med længere historier, som kan understøtte barnets lyst til selv at kaste sig over læsningen i skolen. 

På bibliotekerne i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk har vi et stort samarbejde med skolerne om at skabe læseglæde blandt eleverne med bl.a. biblioteksbingo, og når I kommer forbi vores børnebiblioteker, står vi altid klar til at anbefale de nyeste og bedste børne- og ungdomsbøger. Så kom og besøg os og hold øje med kalenderen.

Tips til gode læsestunder med dit barn

Find inspiration til, hvordan du skaber gode læsestunder med dit barn, via dette link!