Filmhygge i juleferien

23.12.16
Film for alle aldre på Filmstriben

Filmstriben ønsker alle en glædelig jul med en stribe nye og ældre spillefilm, animationsfilm og dokumentar til børn og voksne til juledagene.

Klik ind her og se dig omkring. Der er noget for enhver smag. Fx:

  • Alice bor her ikke mere: Da Alices mand dør, pakker hun sin søn og sine få ejendele ind i bilen og kører mod øst. Hun er fast besluttet på at skabe sig et nyt liv som sanger. Ellen Burstyn fik en Oscar for Bedste kvindelige skuespiller i 1975 for sin rolle.
  • Amatører til søs: Det er midsommer i skærgården med alt hvad det indebærer af fest, både og lystsejlere. Midt i dette havner Stig Helmer og hans norske ven Ole, og ingen af dem er et naturtalent til søs.
  • Azur og Asmar: Animation: Azur og Asmar vokser op sammen. Den første er rigmandssøn med lyst hår og blå øjne, mens den anden er tyende og har sort hår og kulsorte øjne! En skønne dag skilles deres veje imidlertid, men de mødes igen som konkurrenter. De vil nemlig begge befri en tilfangetagen fe.
  • Backgammon: Erik er alkoholiker og cutter. Han sidder i en park med sit backgammonspil. En dag kommer pigen Maya på 10 år forbi og Erik bliver tvunget til at konfrontere fortiden mens Maya bliver klogere på livet. Men så viser det sig at Maya ikke bare er en tilfældig pige.
  • Bien Maja, Animation: Bien Maja er en lille bi, som ikke er så vild med det almindelige biliv, hvor arbejde og honning ellers er vigtige ting i livet. Maja er nysgerrig og vil gerne være venner med insekter på engen, fx græshoppen Flip. Maja ser noget hun ikke skulle have set, og bortvises fra bikuben.
  • Before the rains: Plantageejeren Henry Moores har et hedt kærlighedsforhold til en indfødt tjenestepige, men da begge er gifte, bliver affæren hemmeligholdt. Kun Moores' indfødte arbejdsformand ved noget om forholdet, og da pigen begår selvmord, bliver han beskyldt for drab.
  • Candy: De to unge kunstnere, maleren Candy og digteren Dan forelsker sig, men deres kærlighedsrus blandes med et fatalt stofmisbrug.
  • Dreamcatcher: Som børn blev fire venner udstyret med telepatiske evner fra den retarderede dreng Duddit, som de reddede fra grove mishandlinger. Dem får de brug for, da de voksne under en weekendtur møder mystiske rumvæsener.
  • Hamlet: Hamlet vender i en ulmende krigstid hjem til kongeriget og opdager, at hans far kongen just er død, og at hans mor Gertrude allerede har gift sig med hans onkel Claudius.