Nyborg Slot fejrer reformationen

05.04.17
I 2017 fejres 500 året for reformationen

Vores nabo - Nyborg Slot - har sat deres hidtil mest ambitiøse udstilling op, der på dramatisk og visuel vis fortæller om byen, dynastiet og troen under Reformationen for 500 år siden, hvor Nyborg var i centrum for begivenhederne. Udstillingen ”Tro!” åbner den 7. april, og den kan opleves på Nyborg Slot for publikum fra den 8. april indtil den 31. oktober 2017.

Fokus på reformationen - også på biblioteket
I 2017 er det 500 år siden, munken Martin Luther startede Reformationen i Tyskland. Det gav dønninger – også på Østfyn, hvor den kongelige residensby Nyborg lå i centrum af de dramatiske begivenheder. Udstillingen "Tro!” er et af højdepunkterne blandt museets mange aktiviteter i anledning af 500 års jubilæet for Reformationens begyndelse i 1517. Det professionelle kulissebyggefirma Sommer-Larsen i Nordenhuse ved Nyborg opfører inde på slottet ruiner af katolske klostre, ligesom kampscener fra borgerkrigen Grevens Fejde vil blive visualiseret på livagtige måder. Dertil bliver en lang række spændende genstande udstillet, bl.a. et sjældent eksemplar af Christian 3.s særlige bibel.

Se hvad Nyborg Slot ellers har på programmet om reformationen her
Er du nysgerrig på at vide mere om reformationen, så har vi fundet en god håndfuld bøger herunder til både børn og voksne.