Deltag i debatten om fremtidens bibliotek

29.10.18
Hvad synes du, fremtidens biblioteker skal være? Det kan du nu være med til at påvirke ved at deltage i debatten "Ordet er frit. Biblioteket er dit." - en debat om bibliotekernes udvikling og fremtid.

’Ordet er frit. Biblioteket er dit.’ er et fælles initiativ mellem Kulturministeriet og KL om udviklingen af fremtidens folkebibliotek. Omdrejningspunktet er, hvad bibliotekerne skal være fremover, og hvem de skal være noget for, så biblioteket i fremtiden kan være lige så velbesøgt, som det er i dag.

Sådan deltager du

Du kan selv deltage i debatten, ved at ansøge om medlemskab til Facebookgruppen "Ordet er frit. Biblioteket er dit", hvor Kulturministeriet vil læse og besvare medlemmernes kommentarer og input i løbet af efteråret 2018.

Baggrund for projektet

Biblioteket er den mest besøgte kulturinstitution i Danmark, og bibliekerne har i de senste undesøgelser vist sig at være populære blandt brugerne, men ifølge Leon Sebbelin, formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg er der behov for at debattere bibliotekernes fremtid fordi: ”Digitaliseringen og ændrede brugervaner udfordrer vores måde at tænke biblioteker på."

Formålet med at inddrage biblioteksbrugerne i denne debat er ifølge Kulturminister Mette Bock: ”(...) at gå ind i debatten med åbne ører og uden for mange antagelser og forhåbentlig få nogle gode bud, som vi kan tage med os til den videre debat med biblioteker og kommuner.”

Giv din mening til kende og læs mere om "Ordet er frit. Biblioteket er dit." her.