"Den parallelle verden" af Laura, Nana, Prasant, Mathilde og Viktor fra 6.C på Birkhovedskolen vinder for 6. og 7. klasserne.

Nyborg-vinderne af filmkonkurrencen EDIT24 er fundet

21.03.19
Nyborg Bibliotek var onsdag 20. marts med til at fejre vinderne af EDIT24 - Lokalfinalen i Nyborg. EDIT24 er et unikt koncept, der giver elever i 4.-7. klasse på Fyn mulighed for at lave deres egen film på mobil og tablet. Eleverne står selv for det hele fra idé til færdigredigeret film.

Lokalgallaen for Nyborg blev afholdt i KinoVino onsdag 20. marts og årets jury bestod af Torben og René fra Nyborg Bibliotek samt Jacob og Simon, som ejer KinoVino sammen.

Juryen uddelte i alt 8 priser - en samlet vinder og andenplads af 4. og 5. klasserne, en samlet vinder og andenplads for 6. og 7. klasserne samt én særpris for hver af de fire årgange.

De to vinderfilm fra Nyborg går videre til Den Fynske Galla 5. april i Scala, Svendborg.

1. pladsen for 4. og 5. klasserne:

Molly, Salih og Silje fra 4.B på Birkhovedskolen vandt for 4. og 5. klasserne med animationsfilmen "Rejsen til rummet".

Juryens begrundelse:
En flot animeret film med god mening og en fin pointe. To børn forlader jorden i deres fars rumraket og ude i rummet opdager de, at der sker mystiske og forfærdelige ting. Pointen er, at aliens der spiller fodbold, dem kan man bare spille fodbold med. Så kommunikerer man allerede og kender hinanden godt, nu jorden er gået under. Filmen fortæller effektivt sin historie, hvor der også er plads til humor.

Se filmen her.

1. pladsen for 6. og 7. klasserne:

Laura, Nana, Prasant, Mathilde og Viktor fra 6.C på Birkhovedskolen vandt for 6. og 7. klasserne med filmen "Den parallelle verden".

Juryens begrundelse:
Filmens tema er "magisk", og ja filmen fungerer magisk godt, for ikke at sige fremragende. Cecilie opdager en portal til en anden verden fra sit værelse. Her møder hun mystiske væsner, som bestemt ikke er interesserede i at have menneskebørn rendende i deres verden. Lygten er en meget betydningsfuld rekvisit, men hjælper det mon at kaste lys over den parallelle verden? Kan man overhovedet det, for hvem hersker i den verden? Filmen er nærmest fra begyndelsen uhyggelig og meget spændende med skiftende point of view, nærbilleder, flotte klip og en overraskende slutning.

Se filmen her.

2. pladsen for 4. og 5. klasserne:

Aisha, Elliot, Lise og Mikkel fra 5.B på Nyborg Private Realskole fik andenpladsen for 4. og 5. klasserne med filmen "Dumlingerne fra Mars".

Juryens begrundelse:
Filmen er et besøg i fremtidens reality festverden på Mars. Langt ude i fremtiden bor Dumlingerne på Mars. De er gode venner, og kan lide at feste. Det er en sjov og vellavet 3D film med gode figurer, der tildeles replikker og karakterer selv på den korte tid. Et festfyrværkeri af glæde som er teknisk virkelig vellykket.

Se filmen her.

2. pladsen for 6. og 7. klassern:

Cecilia, Marcus, Thea og Katrine fra 7.A på Nyborg Friskole fik andenpladsen for 6. og 7. klasserne med filmen "Er jeg alene?".

Juryens begrundelse: Filmen handler om børn, der bliver udsat for vold, og som tager en beslutning om at gøre noget ved det. Via monolog og dialog fungerer filmen henover en række sort/hvide billeder vist i forskellige hastigheder. Montagen belønnes her med 2. pladsen fordi den er virtuos, berørende og dynamisk. Det er formen der fungerer godt til emnet, og som sikrer at vi ikke er de samme mennesker efter at have set filmen, som vi var før.

Særprisen for 4.klasserne:

Sille, Karoline, Kaya og Villads fra 4.A på Nyborg Private Realskole modtog særprisen for filmen "Nice på eventyr".

Juryens begrundelse:
En teknisk pris til filmen om en nachos, som er ked af at være trekantet i en ellers rund verden. Pludselig får den hjælp fra en uventet side. Filmen beror fuldt og fast på sin skønne naivitet, at hvis man får spist sine kanter af, så bliver man en ny og bedre nachos. Fortælleren træder ind i filmen, løfter en nachos op og bider kanterne af. Den tekniske blanding i animationerne er her meget flot og dygtigt lavet, og det element løfter hele historien og filmen.

Særprisen for 5.klasserne:

Frida og Sofie fra 5.A på Nyborg Private Realskole modtog særprisen for filmen "Portalen".

Juryens begrundelse:
Et par små kedelige blomster finder en portal til fremtiden og gennemgår en fantastisk forvandling. Det er en naiv og farvestrålende 3D-animeret film, hvor fortekster og sluttekster får særprisen for sit kunstneriske overskud, der med dynamisk og enkel genialitet virtuost pakker filmen ind og ud i den rette stemning.

Særprisen for 6.klasserne:

Carla, Thilde, Sebastian, Silas og Jeppe fra 6.B på Birkhovedskolen modtager særprisen for filmen "Uret".

Juryens begrundelse:
En kriminalhistorie med en dynamisk fortælling; En dreng stjæler en anden drengs ur. I forsøget på at skjule det, tager historien en uventet drejning. Det er næsten et lærestykke eller en meddelelse til OBS, men det er også teknisk en flot eksekveret journalistisk fortællestil, der logisk opbygger og formidler via ambulance, nyhedsjingle og tv-avis mv.

Særprisen for 7.klasserne:

Nikaan, Sammy, Shahd, Martha, Amar, Alexander og Zanir fra 7.Y på Danehofskolen modtager særprisen for filmen "Hemmeligheden".

Juryens begrundelse:
Filmen handler om en dreng, der opdager en anden dreng sælge stoffer. Han bliver truet til at tie, hvilket han lover, men to andre fortæller det, hvilket medfører, at han får tæv. Hans venner hævner det og moralen er, at vold avler vold, og at man hellere skal gå til en voksen, når man oplever sådan noget. Filmens opbygning frem til formidlingen af filmens tydelige pointe er meget flot struktureret, så filmens historie gøres tankevækkende og vedkommende.

Se alle filmene:

Se alle 4. klassernes film her.

Se alle 5. klassernes film her.

Se alle 6. klassernes film her.

Se alle 7. klassernes film her.