Stor dansk forfatter indtager Nyborg i uge 12

13.03.19
I uge 12 er Nyborg Bibliotek vært for den store danske forfatter Kaspar Colling Nielsen, når han skal bo i og opleve Nyborg.

Kaspar Colling Nielsen gæster Nyborg i anledning af Dansk Forfatterforenings storstilede projekt ”Hvem er Danmark”, der med støtte fra Nordea-fonden, skal skabe nye fortællinger med udgangspunkt i 20 stærke lokalsamfund. Fortællingerne danner afsæt for en lang række læse- og skrivetiltag og samtidig stiller de spørgsmålet: Hvem er Danmark?

Hvem er Nyborg?

Det er Nyborg Bibliotek, der har ansøgt om, at få Nyborg med i projektet, der er en enestående mulighed for at gøre flere danskere bevidste om vores dejlige by. Samtidig ligger projektet i fin forlængelse af byens andre læse- og skriveinitiativer, som eksempelvis Nyborg Bibliotek og folkeskolernes fælles projekt ”Læsningen er Løs”, der vandt Årets Læseinitiativpris 2018, og Nyborg Bibliotek og Nyborg Ungdomsskoles nye skrivekonkurrence for unge, ”Ordet er dit”, der første gang løb af stablen i efteråret 2018.

En uge i Nyborg

Under sit ophold i uge 12 skal Kaspar Colling Nielsen rundt i Nyborg og opleve byens liv, historie og atmosfære. I løbet af ugen skal han bl.a. besøge Nyborg Bibliotek og gå rundt i byen med borgmester Kenneth Muhs og den lokale sangskriver og musiker Søren Huss. Alle ugens oplevelser og indtryk skal inspirere Kaspar Colling Nielsen til at skrive en tekst, der afspejler Nyborg og byens borgere. Teksten vil blive offentliggjort i Lokalavisen Nyborg og vil efterfølgende være tilgængelige sammen med de 19 andre forfatteres tekster på et digitalt Danmarkskort.

Debatmøde i oktober

Til efteråret indledes anden etape af ”Hvem er Danmark”, hvor Kaspar Colling Nielsen vender tilbage til Nyborg. Her vil han forestå en skrive-workshop for to skoleklasser på Vibeskolen og deltage i et debatarrangement i samarbejde med Nyborg Bibliotek, hvor alle byens borgere er velkomne til at møde op og diskutere det spejl, Kasper Colling Nielsen med sin tekst kommer til at holde op for byens borgere. Debatarrangementet bliver slået op på nyborgbibliotek.dk, når rammerne er på plads.

Tilgængeligt for hele Danmark

Det litterære Danmarkskort bliver tilgængeligt online, og i samarbejde med DR bliver der produceret en række podcasts over teksterne. Hele indsatsen kulminerer på Bogforum i november 2019 med et sceneevent, hvor flere af projektets forfattere vil deltage.