Magnus anbefaler: "Oplympens helte - den fortabte søn"

I denne uge er vi så heldige at have Magnus fra Nyborg Private Realskole i erhvervspraktik på Nyborg Bibliotek, og i den forbindelse har han skrevet følgende anbefaling til dig, der er frisk på et eventyr.

En begyndelse fuld af spørgsmål

"Olympens helte: Den Fortabte Helt" er første bind i Rick Riordens anmelderroste bogserie "Olympens helte". Det er en fængende fortælling om en dreng ved Navn Jason, der vågner op i en bus på vej mod ”Grand canyon”. Der er bare et problem, han kan ikke huske noget. De to personer omkring ham introducerer sig selv som hans bedste ven, Leo, og hans kæreste, Piper. Før han når at stille nogen spørgsmål, ankommer de til ”Grand canyon”. Jason går forvirret op til Skolens træner, Hedge, for at prøve at få nogle svar.  Han når dog ikke at blive klogere, da et uvejr pludselig former sig op over dem. Hedge siger, at Jason ikke er en af hans elever, og anklager ham for at have startet uvejret, der nu begynder at buldre og slå lyn. Jason når ikke at forsvare sig selv, før de bliver angrebet af ”storm ånder”, noget som naturligvis skræmmer eleverne fra vid og sans. Hvad der sker med ånderne, og om Jason nogen sinde får svar på hans spørgsmål, kan du læse videre i bogen. 

Velskrevet og relaterbar fantasy

Fortællingen er fantastisk skrevet. Rick Riorden er god til at holde ligevægt mellem action og karakterudvikling, hvilket gør, at man aldrig begynder at kede sig over fortællingen eller karaktererne. Jeg kan helt klart anbefale den til alle, der er interesserede i fantasy. Den kan dog være lidt tung, da den ligger på 600 sider, men da sproget ikke er specielt kompliceret, burde det ikke være svært for noget over 12 at begynde på den. Karaktererne er overraskende relaterbare. Specielt Jason, der ligesom dig bare bliver smidt ind i historien, det føles derfor næsten, som om du oplever alt sammen med ham. Alt i alt er det en fantastisk bog med gode budskaber. Og da den er første bog i en bogserie på 5, er der masser at tage fat i, selv efter du har læst den første.