Selvbetjening på bibliotekerne

Her kan du læse mere om, hvordan du selv kan afhente, låne og aflevere materialer på bibliotekerne og hvordan du kan besøge de selvbetjente biblioteker, når vi ikke er der.

Lån og aflever

Alle vores tre biblioteker i Nyborg, Ullerslev og Ørbæk er udstyret med selvbetjeningsautomater. I automaterne kan du selv låne, aflevere, se din lånerstatus og finde reservationsnummeret på materialer til afhentning.

Hold godt øje med, at alle materialer bliver scannet, når du låner og afleverer selv, for det er dig, der hæfter for materialet, hvis det bliver væk eller ikke afleveres til tiden. Vi anbefaler, at du ikke scanner mere end ét materiale af gangen, da scanneren kan have svært ved at aflæse flere materialer oven på hinanden. 

De selvbetjente biblioteker

Ullerslev Bibliotek og Ørbæk Bibliotek er selvbetjente biblioteker. Det betyder, at du stadig kan bruge bibliotekerne uden for den bemandede åbningstid. For at komme ind på bibliotekerne i den selvbetjente åbningstid, skal du sætte dit sundhedskort i kortlæseren ved indgangen til biblioteket og indtaste din 4-cifrede pinkode. Du skal være oprettet som låner, for at kunne lukke dig ind på biblioteket.

I den selvbetjente åbningstid kan du aflevere og låne, hente reserveringer, læse aviser og magasiner, printe og bruge computerne.

Når den selvbetjente åbningstid slutter, slås alarmen automatisk til, så det er en god idé at gå lidt før lukketid, så du ikke udløser alarmen. Der lyder en talevarsling i biblioteksrummet kort før lukketid.

Sikkerhed på de selvbetjente biblioteker

Når du benytter dit sundhedskort til at komme ind på biblioteket, bliver du registreret med oplysninger om tidspunkt og CPR-nummer. For at benytte det selvbetjente bibliotek skal du være fyldt 6 år. Børn under 6 år har kun adgang sammen med en person over 6 år, men hvis du tager andre med dig ind på biblioteket, sker det på dit eget ansvar, da det er dit kort, der registreres. Luk derfor kun personer ind, som du kender godt.

Af sikkerhedshensyn må du ikke åbne vinduer og havedøre.

Der er videoovervågning af bibliotekets indgang og på selve biblioteket for at sikre, at der ikke sker noget uhensigtsmæssigt. Videooptagelser bliver behandlet efter gældende lov. Hærværk vil blive meldt til politiet.

Det selvbetjente bibliotek bygger på et tillidsforhold mellem dig, de andre brugere og os. Derfor opfordrer vi dig til at passe godt på biblioteket og holde god ro og orden, så vi alle kan få glæde af vores fælles biblioteker.

Brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp i den selvbetjente åbningstid, kan du ringe til os på tlf. 63 33 70 75 i Nyborg Biblioteks åbningstid.