Gebyr og erstatning

I Nyborg Kommune er det politisk besluttet, at du (som er over 15 år) skal betale et gebyr, hvis du afleverer din bog for sent, og en erstatning hvis du mister eller ødelægger den lånte bog. Taksterne for gebyr og erstatning er ligeledes politisk besluttet.

Sådan betaler du gebyr og erstatning:

Du kan betale på følgende måder:

  1. Kontant eller med MobilePay hos personalet i hele åbningstiden på Nyborg Bibliotek eller i den betjente åbningstid på Ullerslev Bibliotek og Ørbæk Bibliotek.
  2. Med MobilePay i appen ”Biblioteket”.

Gebyrer ved for sen aflevering

1-6 dage efter afleveringsfristen20 kr.
7-13 dage efter afleveringsfristenStiger til 60 kr.
14-27 dage efter afleveringsfristenStiger til 100 kr.
28 dage efter afleveringsfristenDu modtager saldoopgørelse på digital post med regningsgebyr på 230 kr. + erstatningsprisen

Når du har modtaget saldoopgørelsen, har du 14 dage til at betale. Erstatningen bortfalder, hvis du afleverer materialet inden for de 14 dage, men regningsgebyret opretholdes.

Når du har betalt erstatningen, er bogen ude af vores system. Pengene kan derfor ikke tilbagebetales, hvis du efterfølgende finder bogen.

Ved erstatning af spil og film inkluderer erstatningsbeløbet også udlånslicensrettigheder, hvormed erstatningsbeløbet er højere end ved bøger.

Hvis regningen ikke betales inden for de 14 dage, overgår dit mellemværende til Nyborg Kommune, der sender dig en kommuneregning med digital post. Har du spørgsmål til kommuneregningen, skal du kontakte Nyborg Kommune.

Gebyrerne følger Nyborg Kommunes takster.
Se Nyborg Kommunes takster via dette link!

Børn under 16 år

Hvis du er under 16 år og bosiddende i Nyborg Kommune, skal du ikke betale gebyr ved for sen aflevering, men du skal stadig betale erstatning, hvis materialet bliver væk eller er ødelagt.

Blokering ved gebyr over 200,-

Hvis dit mellemværende ligger på 200 kr. eller derover, vil din lånerkonto blive blokeret, indtil du har betalt.

Hvis du har gebyr på flere lån:

Antallet af gebyrer afgøres af udlånsdatoerne - ikke af antallet af overskredne lån. Hvis de overskredne lån er udlånt den samme dag, tæller de som ét gebyr. Hvis materialerne er udlånt forskellige datoer, tæller de som flere gebyrer.

Se vores låneregler:

Vi anbefaler, at du bruger et par minutter på at læse vores låneregler, så du undgår gebyrer.