Låneregler

For at kunne låne, skal du være oprettet som låner. Det er gratis at være låner, alle kan blive det og det er nemt og hurtigt at blive oprettet.

Læs, hvordan du bliver oprettet som låner, via dette link (åbner internt indhold)

Click here for the loaning rules in English!

Vi vil opfordre dig til at bruge et par minutter på at læse nedenstående – på den måde undgår du gebyrer.

Lånetid

Langt de fleste materialer kan du låne en måned. Du kan forny dit lån op til to gange, medmindre materialet er reserveret af en anden låner.

Du skal senest aflevere materialet i åbningstiden den dag, materialet har afleveringsfrist. Hvis du afleverer for sent, vil du blive pålagt et gebyr.

Læs mere om gebyrer via dette link (åbner internt indhold)

14-dages lån

Ved en række materialer er der en begrænset lånetid på 14 dage. Følgende materialer er 14-dages lån:

  • Bøger med mere end tre reserveringer pr. materiale. Ved disse bøger, er det ikke muligt at forny, da der med sikkerhed står andre lånere i kø.
  • DVD-film. Her kan du forny, hvis den ikke er reserveret til andre lånere.
  • Konsolspil til Wii, Playstation, og Xbox. Her kan du forny, hvis det ikke er reserveret til andre lånere.

Lånerstatus og påmindelser

Du kan holde styr på din lånerstatus og forny dine lån på vores hjemmeside og med appen ”Biblioteket”. 

Hvis du gerne vil påmindes om afleveringsdatoer, kan du tilmelde dig vores mail- og sms-ordning, hvor du modtager en påmindelse 3 dage før afleveringsdatoen. Du kan tilmelde dig mail- og sms-ordningen når du bliver oprettet eller ved at logge ind på hjemmesiden eller appen og rette det i din lånerprofil.

Fornyelse med forbehold

Nogle biblioteker, bl.a. Syddansk Universitetsbibliotek, benytter sig af andre systemer end os, og derfor er det ikke sikkert, at din fornyelse automatisk går igennem. Vær derfor opmærksom på, når du fornyer materialer fra andre biblioteker, om der står ”fornyet” eller ”fornyet med forbehold” ud for materialet.

Hvis der står ”fornyet med forbehold”, skal du holde øje med, om den skifter status til ”fornyet” eller ”kan ikke fornys”. Bemærk, at denne type fornyelser kræver en manuel handling fra os, og derfor ikke nødvendigvis sker med det samme, men vi undersøger muligheden for at forny dit materiale så hurtigt som muligt.

Oprettelse af låner under 18 år

Hvis du er under 18 år og ønsker at oprette dig som låner, skal vi bruge et samtykke fra dine forældre. Du kan se bort fra dette, hvis du går på én af kommunens folkeskoler og har et UNI login. 

Ansvar

Alt IT- og AV-materiale benyttes på dit eget ansvar. Nyborg Bibliotek kan ikke påtage sig erstatningsansvar ved skader på dit afspilningsudstyr.

Hvor meget må jeg låne?

Du må låne lige så meget du vil.