Præsentation af Deltagerne

Her kan du se en oversigt over og læse mere om deltagerne ved Nyborg Kulturnat 2018.

Familieruten

Nyborg Bibliotek
Som en af Nyborg Kommunes største kulturinstitutioner, sørger Nyborg Bibliotek - og de to filialer Øræbk Bibliotek og Ullerslev Bibliotek - for at tilbyde borgerne i Nyborg Kommune en bred vifte af tilbud lige fra bøger, e-bøger, lydbøger, spil, magasiner og gratis digitale tjenester til spændende arrangementer for børn, unge og voksne samt digital hjælp og meget mere. Læs mere om Nyborg Bibliotek og bibliotekets tilbud her.

Den Historiske Brandbil
Nyborg Kommune brandbilen er fra 1937. Den var i brug indtil 1967, hvorefter den stod udstillet på Egeskov slot indtil 1979. Derefter fik Nyborg Kommune den tilbage igen. Den blev renoveret og en flok pensionerede brandfolk sørger for at passe den og har den bl.a. med på udstillinger.

Nyborg Slot/Østfyns Museer
Østfyns Museer er et stort museum med ansvarsområde i Nyborg og Kerteminde Kommuner. Museet dækker over samlet set 9 besøgssteder for publikum, hvoraf fyrtårnene er Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet.

Ungdommens Røde Kors Nyborg

Nyborg Slots Armbrøstlaug
Nyborg Slots Armbrøstlaug dykker ned i historien, med udgangspunkt i armbrøsten. Lauget bygger og skyder med armbrøst, på Nyborg Slots godkendte skydebaner. Der er fokus på udviklingen af armbrøsten i middelalderen, både til krigsbrug og fornøjelse.

FDF Nyborg
Læs mere her.

Nyborg Saluteringslaug
Nyborg Fæstnings Saluterings Laug blev dannet 2005 for at betjene de 4 store 18 punds Kanoner som stå på Dronningens Bastion samt den lille 3 Punds Kanon som stå på Torvet. Vi skyder med dem 5-6 gange om året samt med vores Musketter ( Gevær). Uniform er fra 1792.

Kunst- og Kulturruten

Østfyns Kunstforening
Østfyns Kunstforening har til huse i Nyborg, men har medlemmer i alle egne af landet. Kunstforeningen har først og fremmest til opgave at hente kunstudstillinger af høj kvalitet til byen, forhåbentligt til glæde for medlemmmer og andre kunstinteresserede i lokalområdet.

Aftenskolernes Samråd (AOF Østfyn)
Læs mere her.

Nyborg Kirke
Læs mere her.

Nyborg Kunstværksted
Nyborg Kunstværksted er en sammenslutning af lokale kunstnere med fælles værkstedsfaciliteter i Muzirkusbygningen på Provst Hjorthsvej i Nyborg.

Nyborg Voldspil
Læs mere her.

Nyborg Lokalhistoriske Arkiv
Læs mere her.

Nyborg Folkedansere
Læs mere her.

Nyborg Kommune
Læs mere her.

Nyborg Slot/Østfyns Museer
Østfyns Museer er et stort museum med ansvarsområde i Nyborg og Kerteminde Kommuner. Museet dækker over samlet set 9 besøgssteder for publikum, hvoraf fyrtårnene er Nyborg Slot, Vikingemuseet Ladby og Johannes Larsen Museet.

Mødestedet, Det Interkulturelle Hus
Vil du møde nye mennesker ? Mennesker der bor i Nyborg. Om du kommer fra København, Damaskus, Amsterdam¨, Manilla  eller Caracas er ligegyldigt. Du vil gerne møde nye mennesker og finde venner. I mødestedet har vi ingen frivillige… vi er alle lige. Vi mødes, vi snakker, vi hygger og laver noget- sammen.

Musikruten

Nyborg Big Band
Nyborg Big Band (tidl. @ Big Band) glæder sig til at præsentere hvad vi står for. God musik i den raditionelle swing genre krydret med levende Bossa nova´er. På kulturnatten vil vi også spille nogle gode melodier, hvor sangerinden Louise Knudsen træder frem i solistrollen med bandet som akkompagnement. Vi glæder os som sædvanligt til at underholde i teltet på torvet. 

Vindingekoret
Læs mere her.

Nyborg Harmoni Orkester
Nyborg Harmoni Orkester har i dag cirka 60 medlemmer med en aldersspredning fra 23 år til 83 år og har den fornøjelse, at der stadig kommer nye medlemmer til. Repertoiret i orkestret spænder fra større klassiske værker af kendte komponister til underholdningsmusik fra film- og musicalgenren og populærmusik i det hele taget. 

Nyborg Gospel Kor
Læs mere her.

Nyborg Musikskole
Læs mere her.

Nyborg Mutetkor
Læs mere her.

Muzirkus
Læs mere her.

Oplevelseskomponisten
På Erik Ballings plads bliver der for første gang koncert. Og det bliver med Folk duoen Lasse & Mathilde, som giver en koncert på 2x45 min. Koncerten vil både indeholde fællessange fra Højskolesangbogen og selvfølgelig sange fra Lasse & Mathildes lange karriere, hvor tekster af Niels Hausgaard, Piet Hein, PH og mange andre vil blive en del af aftenen. Publikum må meget gerne synge med :) Tag ægtefællen eller vennerne under armen, så mødes vi på Erik Ballingsplads kl. 19.00 til en smuk aften med masser af sange og glæde.

MusicalTalentSkolen Nyborg
Læs mere her.

Nyborg Bibliotek
Som en af Nyborg Kommunes største kulturinstitutioner, sørger Nyborg Bibliotek - og de to filialer Øræbk Bibliotek og Ullerslev Bibliotek - for at tilbyde borgerne i Nyborg Kommune en bred vifte af tilbud lige fra bøger, e-bøger, lydbøger, spil, magasiner og gratis digitale tjenester til spændende arrangementer for børn, unge og voksne samt digital hjælp og meget mere. Læs mere om Nyborg Bibliotek og bibliotekets tilbud her.

Nyborg Jernbane Orkester
Læs mere her.

Nyborg Sangforening - Østfyns Mandskor
Læs mere her.

Sport- og Fritidsruten

Østfyns Modelflyveklub
Læs mere her.

Nyborg Familie og Firma Sport
Læs mere her.

Nyborg Ungdomsskole
Læs mere her.

Østfyns Softballklub
Softball er en sjov sport hvor man både træner kondi, motorik og hjernen. Softball er en sport hvor alle kan spille med – også selvom man ikke før har været specielt god til nogen anden sport. Kender du rundbold fra skolen og er du vild med at kaste en bold, slå med et bat, eller bare er nysgerrig på hvordan "Rundbold" virker i turnerings form, så er Amerikansk Rundbold/Softball måske noget for dig. Til Kulturnat, har vi mulighed for at måle hastighed på kast, samt prøve at slå til en bold, ind i et net, se diverse udstyr og snakke med flere spillere.

Coding Pirates Nyborg
Coding Pirates er en økonomisk uafhængig, non-profit forening, hvor it-kreative børn, unge og frivillige kan designe, konstruere og kode sammen. Foreningen ønsker at fremelske et stærkt fællesskab hvor børn, unge og frivillige mødes. Dette sker med en interesse i eksperimenterende kode- og konstruktionsprocesser, hvor børn, unge og frivillige arbejder kreativt med teknologier. I Nyborg holder vi til på Danehofskolen fra 17.30 til 19.30 onsdag aften. Teknologi-nysgerrige drenge og piger fra 9 år er velkomne, når vi starter en ny sæson op til september. Vi skal arbejde med bl.a Lego, Ultra:Bits, Scratch og meget mere.