Opgaveskrivning og lektiehjælp

Du kan bruge biblioteket på mange måder, når du skal skrive opgave eller har brug for lektiehjælp, uanset om det er i folkeskolen, gymnasiet eller på en videregående uddannelse.

Online ressourcer

 1. Lektieronline.dkLektier Online tilbyder gratis online lektiehjælp for folkeskole- og gymnasieelever. Lektiehjælpen udføres af frivillige universitetsstuderende og drives af Statsbiblioteket med støtte af satspuljen og fondsmidler. Servicen har eksisteret siden 2010, og har tilbudt lektiehjælp til mere end 15.000 børn og unge med hjælp fra over 500 frivillige. Målgruppe: Folkeskoleelever og studerende på ungdomsuddannelser. Adgang: Fri adgang for folkeskoleelever. Ungdomsuddannelser skal købe adgang.
 2. SkrivOpgave.dk: SkrivOpgave.dk er en guide til informationssøgning og opgaveskrivning. Indeholder bl.a. tips og gode råd til emnevalg, problemformulering, litteraturliste m.v. Målgruppe: Folkeskolens ældste elever og studerende på ungdomsuddannelser. Adgang: Fri adgang for alle.
 3. Faktalink: En samling artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner.  Her findes artikler om alt fra sport, kultur, historie, politik, IT, trends, medier og meget mere. 
 4. Spørg Biblioteksvagten: Her kan du få svar på: hvem er…? hvad betyder…? hvor findes …? hvornår skete …? Og en bibliotekar kan hjælpe dig med at komme i gang med emnesøgninger, finde links, bøger og artikler. Du kan også få hjælpt til at finde fortolkninger af forfatterskaber samt vejledninger i, hvor du kan søge, og hvordan du kommer i gang med en opgave.
 5. Bibliotek.dk: Her kan du finde al den litteratur, du skal bruge til din opgave. Her finder du også Digital Artikelservice, hvor du hurtigt og nemt kan finde og bestille artikler om et emne.
 6. Studieretningsopgaven/SRO: Her kan du læse om de forskellige opgavetyper og krav - uanset om du går på stx, htx eller hhx.
 7. Mundtlige oplæg: Her kan du få tips til hvordan, du laver en god præsentation med brug af PowerPoint og Prezi plus et system til at give din præsentation en god rytme: Pecha Kucha.

Materialer

Reservér
 • Bog

Den gode opgave : håndbog i opgaveskrivning på videregående uddannelser

Af Lotte Rienecker, Peter Stray Jørgensen (2012)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Lær mere - læs mindre : håndbog i effektiv studieteknik

Af Ragnar Hatlem (2007)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Lynspeciale : sådan gør du

Af Mette Bjørn (f. 1975) (2012)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Specialeprocessen : tag magten over dit speciale!

Af Vibeke Ankersborg (2011)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Champs

(2005)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Gyldendals studiebog

(2005)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Studieliv uden stress

Af Thomas Pape (f. 1975-06-03) (2014)
Læs mere
Reservér
 • Bog

Memo - studiehåndbogen : den nemme vej til bedre eksamen

Af Oddbjørn By (2008)
Læs mere