Selvbetjening via hjemmesiden

Her på hjemmesiden har du mulighed for selv at forny dine lån, lave lister og fremsøge og reservere materialer m.m.

Søgning på hjemmesiden

Her på hjemmesiden kan du søge blandt alle Nyborg Biblioteks materialer. Du søger i det store hvide felt under den mørkegrønne bjælke i toppen. Hvis du forlader forsiden, forsvinder søgefeltet, men du kan få det frem igen ved at klikke på knappen med forstørrelsesglasset længst til højre på den mørkegrønne bjælke.

Når du har indtastet din søgning og trykket enter, kan du i venstre side se en lang række søgefiltre som genre, materialetype etc. Brug disse søgefiltre til at indskærpe din søgning.

Din lånerprofil

For at komme ind på din lånerprofil skal du klikke på "log ind"-ikonet øverst på siden.

Du kan logge ind med dit CPR-nummer og din selvvalgte pinkode eller via MitID, men det kræver, at du er oprettet som låner.

Når du er logget ind, kommer du til dit overblik, hvor du kan se dine lån, reserveringer, mellemværende m.m.

Lån og overskredne lån

I menupunkter "lån" kan du se et overblik over alle dine nuværende hjemlån. Du kan se, hvornår det enkelte lån skal afleveres og du kan også selv forny dine lån her, hvis en fornyelse er mulig.
Læs mere om regler for lån, lånetid og fornyelse via dette link!

Hvis afleveringsfristen for et lån overskrides, vil det rykke fra listen over dine lån og hen på listen for ”overskredne lån”. Hver opmærksom på dette, da overskredne lån genererer gebyrer. 
Læs om vores gebyrregler via dette link!

Reserveringer i kø og til afhentning

Under menupunkter ”Reserveringer i kø”, kan du se alle de materialer, du har reserveret.

Når et materiale er klar til afhentning, vil de rykke over på listen for ”Reserveringer klar til afhentning” og her kan du se det afhentningsnummer, materialet er opstillet under.

Brugerprofil

Under menupunktet ”brugerprofil”, kan du rette i dine primære indstillinger og kontaktoplysninger.

Hvis du ikke allerede har opgivet mobilnummer og mailadresse, kan du gøre det her. Du kan også tilvælge og fravælge servicemeddelelser på sms og mail, men vi vil stærkt anbefale dig at tilmelde dig dem begge, da det er her, du får påmindelser om afleveringsfrist og besked, når et materiale er klar til afhentning. Det er gratis at få mails og sms fra Nyborg Bibliotek.

Under din brugerprofil kan du også ændre, hvor du helst vil afhente dine materialer samt hvor lang en interessedato du generelt ønsker. Interessedatoen afgør, hvor længe du vil stå i kø til et materiale, før din reservering slettes. Dette er kun relevant for materialer med lang reserveringskø.

Hvis du står i kø til nogle materialer og skal på ferie, kan du indtaste din ferieperiode under ”Reservering på pause”. På den måde sørger systemet for, at dine reserveringer ikke blive klar til afhentning, mens du er bortrejst, hvormed du sikrer din plads i køen.

Mellemværende

Her kan du se, hvor meget du evt. skylder i gebyrer og erstatning. Det er muligt at betale dine gebyrer med dankort via hjemmesiden.
Læs om vores gebyrregler via dette link!

Mit personlige bibliotek

Her kan du se lister over forfattere og søgninger, du følger, dine huskelister og materialer, du har bedømt. Du kan tilføje forfattere, særlige søgninger eller specifikke titler til dine lister, når du har fremsøgt dem på hjemmesiden. Disse lister kan hjælpe dig til at finde ny inspiration eller huske titler, du gerne vil læse senere.

Når du slår en bestemt titel op, er det muligt at bedømme den med 1-5 stjerner og dine bedømmelser hjælper hjemmesiden til bedre at kunne anbefale de rigtige bøger til dig. Du kan se, ændre og slette dine bedømmelser i listen ”Materialer jeg har bedømt”.

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at spørge os, hvis du er i tvivl om, hvordan du bruger hjemmesiden. Du kan også kigge forbi til Den Digitale Time, hvor du kan få hjælp og gode råd til det digitale.