Foto: Christina Jensen

Gry Jexen vinder Læsernes Bogpris 2022

22.04.22
De danskere læsere har stemt, og Læsernes Bogpris 2022 går til Gry Jexen for "Kvinde kend din historie" - en fagbog med 50 kvindeportrætter fra Danmarkshistorien.

En vigtig bog for alle om kvinders historie

af Pia Renée Bechmann fra Aalborg Bibliotekerne

Gry Jexen har i den grad imponeret læserne med sin velresearchede og levende historieformidling, som gør kvinders historie tilgængelig for alle på en ny og spændende måde.

Litteratursiden skriver bl.a. i deres anmeldelse af bogen:
”Kvinde kend din historie” er en bog om de kvinder, der måtte bryde med normerne for at udleve deres drømme, en bog om de kvinder, der har banet vejen for den moderne kvindes muligheder - og Jexen har med sin "Kvinde kend din historie" endelig givet dem en plads i historiebøgerne.

Samtidig giver ‘Kvinde kend din historie’ med sin titel et kærligt nik til de kvinder, der står bag ‘Kvinde kend din krop’ fra 1975.

Gry Jexen portrætterer i bogen 50 kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år, og som har gjort sig bemærkede indenfor forskellige områder. Et værk, som kaster lys på dem, der i mange år er blevet holdt tavse på trods af at levere et stykke vigtig Danmarkshistorie. 

Om prisvinderen

Gry Jexen er 33 år og cand.mag. i historie og pædagogik & uddannelsesstudier. Hun har arbejdet med historieformidling i en årrække, er selvstændig podcastvært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger og skribent. Hun står bag Instagram-profilen ”Kvinde kend din historie” og podcasten af samme navn. 

Stort tillykke til Gry Jexen fra Nyborg Bibliotek, Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker samt samarbejdspartnerne fra Litteratursiden og Ordkraft.

De øvrige 9 nominerede var...

Læsernes Bogpris

Læsernes Bogpris er blevet uddelt hvert år siden 2004, hvormed den i år uddeles for 19. gang. Flere store danske forfattere som Bjarne Reuter, Jussi Adler Olsen og Puk Damsgård har modtaget prisen, som senest gik til Jesper Stein for "Rampen" i 2021.

Foruden æren af være valgt af Danmarks største jury og ekspertgruppe, nemlig læserne, modtager vindere 50.000 kr.

Læs mere og se alle de tidligere vindere via dette link (åbner internt indhold)!