Marianne anbefaler: Kriminelle gåder og menneskelige dramaer, når det er bedst

Jeg læser ikke særlig ofte krimiserier. Når man skal følge den samme efterforsker i en lang serie af bøger, mister jeg simpelthen interessen undervejs.

For et par år siden faldt jeg dog over Cara Hunter og hendes Oxford-serie, hvor vi følger kriminalinspektør Adam Fawley og hans team hos Thames Valley Police i Oxford. Her blev jeg fanget, og jeg er ikke den eneste. Hendes bøger udkommer i 21 lande og har solgt over 1 million eksemplarer verden over. Faktisk blev ”Ingen udvej”, som er tredje bind i serien, kåret til en af de 100 bedste krimier siden 1945 af The Sunday times.

Indtil videre er der seks bøger i serien om kriminalinspektør Adam Fawley. Gennem hans øjne udforsker vi ikke kun kriminelle gåder, men også de menneskelige dramaer og følelsesmæssige strabadser, der følger med det at være en del af politiets verden.

Hver bog indeholder en selvstændig historie og kan læses uafhængigt af hinanden. Jeg vil dog opfordre til at læse dem i rækkefølge. En af de mest imponerende aspekter ved Hunters krimiserie er netop hendes evne til at skabe karakterer, der føles autentiske og som udvikler sig fra bind til bind. Fra ofre og mistænkte til politifolk og andre involverede, er hver karakter formet med omhu og kompleksitet, hvilket tilføjer lag af realisme og dybde til historien.

Cara Hunter bruger en skrivestil, som jeg ikke tidligere har set i samme grad. Hendes bøger er bygget op omkring afhøringsudskrifter, blogindlæg, dagbogsuddrag o.a. blandet ind mellem fortællingen, hvilket giver en god afveksling og dynamik i historien.

Og så demonstrerer Hunter, i hvert bind, en imponerende evne til at skabe komplekse plottwists, der holder læseren på kanten af sædet og konstant får os til at gætte på, hvad der nu vil ske.

Sjette bind ”Død to gange” er næsten lige udkommet. Her findes en mand dræbt på en afsidesliggende gård i udkanten af Oxford. Hvad der formodes at være et indbrud, viser sig dog at være en mordsag, der trækker tråde til en sag, der går mere end tyve år tilbage. Og heller ikke her skuffer Hunter, bøgerne bliver bare bedre og bedre.

Cara Hunters krimiserie en absolut must-read for enhver fan af spændingsromaner og kriminalhistorier. Eller måske for dig, som ligesom jeg, egentlig ikke er den store krimilæser. Alle seks bind i serien kan lånes på Nyborg Bibliotek. Første bind er ”Familiens synder”.

Bøgerne i kronologisk rækkefølge: